Brand
Placeholder image

HISTÒRIA


1988: Orígens de l’Associació

L’any 1988 neix l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya (AGPC), primera associació a l’Estat espanyol orientada a l’ajut i defensa dels geògrafs que desenvolupen tasques professionals, tant en les administracions públiques com en empreses privades.
Durant la dècada dels noranta, l’AGPC desenvolupa tasques diverses amb l’objectiu de consolidar la geografia professional al nostre país, convertint-se també en una de les impulsores del Col·legi de Geògrafs a l'Estat espanyol.

1999: Neix el Col·legi de Geògrafs

Des del moment de la seva creació a l’any 1999, el Col·legi de Geògrafs treballa a Catalunya de manera conjunta amb l’AGPC, col·laboració que es fa més estreta a partir de l’any 2002, quan comença a funcionar la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya (DCGC). El Conveni AGPC/DCGC signat entre ambdues entitats recull els acords per tal de desenvolupar activitats conjuntes i coordinar el treball del Col·legi i l'AGPC.Placeholder image
En l’actualitat

Actualment el Col.legi de Geògrafs i l’Associació de Geògrafs representen més de 400 persones que treballen com a geògrafs professionals a Catalunya. En aquests moments, Catalunya és la comunitat autònoma amb més col·legiats, aplegant gairebé una quarta part del total dels membres del Col·legi.
El creixement del nombre de col·legiats i/o associats ha estat continuat des del moment de la creació del Col·legi i esperem que, en un futur proper, aconsegueixi reunir un major nombre de persones.


Placeholder image
25 anys de feina

L’any 2013 es van celebrar dues taules rodones commemoratives dels vint-i-cinc anys de l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya (AGPC), amb l’objectiu de documentar i posar en valor la feina desenvolupada per a projectar-la cap al futur. A partir de les transcripcions de les taules, es va treballar en l'elaboració de dos articles, que es van presentar a la revista Treballs de la Societat Catalana de Geografia, i que ara han estat publicats.

Clicar aqui per veure article 1
Clicar aqui per veure article 2


Placeholder image
Placeholder image

Patrocinadors:


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Col.legi de Geògrafs - Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya -Carrer Muntaner, 81, 6è 1a-08011 Barcelona-Tel i fax: 93 481 50 73-informació@geografs.org
NIF de la DCGC V83128066-NIF de l'AGPC G58807249-Copyright © 2016